• phone210 25 89 040   |   2310 61 59 21
  • (Monday - Friday  09:00 - 17:00)
  • Welcome to 
  • Projector Center Greece
  • audiovisual solutions

 

a website of LEC Hellas Α.Ε. ,

Οfficial representative JVC D-ILA

New to video projection?
Get in our "Frequently Asked Questions"
containing all the information you can need!

Δικαίωμα υπαναχώρησης αγοράς

  • 1. Σε περίπτωση αγορών που κάνετε από απόσταση (πχ. τηλεφωνικά), μπορείτε να επιστρέψετε ένα προϊόν και να σας καταβάλλουμε το τίμημα αν μας το κοινοποιήσετε είτε γραπτώς αποστέλλοντας την απόφασή σας στην έδρα της εταιρίας LEC HELLAS A.E. Σαλαμίνος 31 – Ν. Χαλκηδόνα Αττικής - 14343 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. είτε προφορικώς στο τηλέφωνο 210 2589040. Εάν δεν πρόκειται για την περίπτωση του άρθρου 2 ή άλλη περίπτωση στην οποία δεν μπορείτε να υπαναχωρήσετε από την αγορά, ο Καταναλωτής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 - παράγραφος 10 του νόμου 2251/1994 εφόσον είναι φυσικό πρόσωπο το οποίο ενεργεί για λόγους οι οποίοι δεν εμπίπτουν στην εμπορική, επιχειρηματική, βιοτεχνική ή ελευθέρια επαγγελματική του δραστηριότητα, έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από την αγορά εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών από την παραλαβή του εμπορεύματος. Η περίοδος αυτή αρχίζει να τρέχει από την ημερομηνία παραλαβής. Η απόφαση για την υπαναχώρηση από την αγορά πρέπει να ανακοινωθεί στην LEC HELLAS A.E εντός της προθεσμίας που αναφέρεται στην προηγούμενη πρόταση.
  • 2. Ο Αγοραστής αναγνωρίζει ότι δεν επιτρέπεται, μεταξύ άλλων, η υπαναχώρηση του από την αγορά για την προμήθεια των προϊόντων που έχουν προσαρμοστεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του Αγοραστή ή για το πρόσωπο του, από την αγορά για την προμήθεια των προϊόντων που υπόκεινται σε ταχεία επιδείνωση, καθώς και των προϊόντων που μετά την παράδοση αμετάκλητα αναμιγνύονται με άλλα προϊόντα, από την αγορά για την προμήθεια προϊόντων σε κλειστή συσκευασία τα οποία έβγαλε ο καταναλωτής και δε γίνεται η επιστροφή τους για λόγους υγιεινής, και από την αγορά για την προμήθεια οπτικοακουστικών εγγραφών, δίσκων ή προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή, αν έχει παραβιασθεί η αρχική τους συσκευασία ή αν η αγορά και παραλαβή πραγματοποιήθηκε σε φυσικό κατάστημα της εταιρίας μας.
  • 3. Σε περίπτωση υπαναχώρησης από την αγορά σύμφωνα με το άρθρο 1, επέρχεται η ακύρωση της αγοράς από την αρχή. Τα προϊόντα πρέπει να επιστραφούν στην LEC HELLAS A.E εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ημέρα της υπαναχώρησης από την αγορά. Στην περίπτωση υπαναχώρησης από την αγορά από τον Αγοραστή, ο τελευταίος επιβαρύνεται με το κόστος επιστροφής των προϊόντων στην LEC HELLAS A.E, ακόμη και στην περίπτωση όταν λόγω του χαρακτήρα του εμπορεύματος δε γίνεται η επιστροφή του με συνήθη ταχυδρομική διαδρομή.  
  • 4. Σε περίπτωση υπαναχώρησης από την αγορά σύμφωνα με το άρθρο 1, η LEC HELLAS A.E επιστρέφει στον Αγοραστή το ποσό που έλαβε από τον Αγοραστή εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ημέρα της υπαναχώρησης από την αγορά, με τον ίδιο τρόπο όπως το έλαβε η LEC HELLAS A.E από τον Αγοραστή. Επίσης, η LEC HELLAS A.E δικαιούται να επιστρέψει το ποσό που έλαβε από τον Αγοραστή κατά τη στιγμή της επιστροφής του εμπορεύματος, ή με άλλο τρόπο για τον οποίο συμφωνεί ο Αγοραστής και δε δημιουργούνται πρόσθετες δαπάνες για τον Αγοραστή. Αν ο Αγοραστής υπαναχωρήσει από την αγορά, η LEC HELLAS A.E δεν είναι υποχρεωμένη να του επιστρέψει το χρηματικό ποσό που έλαβε από αυτόν πριν ο Αγοραστής επιστρέψει το εμπόρευμα σ 'αυτήν ή να αποδείξει ότι έστειλε το εμπόρευμα στην LEC HELLAS A.E.  
  • 5. Η LEC HELLAS A.E έχει το δικαίωμα συμψηφισμού της αξίωσης λόγω ζημίας που προκλήθηκε στα προϊόντα, έναντι της αξίωσης του Αγοραστή για την επιστροφή της τιμής αγοράς.  
  • 6. Η LEC HELLAS A.E. επιφυλάσσεται του δικαιώματος της υπαναχώρησης από την αγορά στις ακόλουθες περιπτώσεις:
    • Σε περίπτωση εμφανούς τεχνικού σφάλματος του εμπορεύματος.
    • Σε προμήθεια αγαθών που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του καταναλωτή ή σαφώς εξατομικευμένων.
    • Σε προμήθεια αγαθών τα οποία, μετά την παράδοση, λόγω της φύσης τους, είναι αναπόσπαστα αναμεμειγμένα με άλλα στοιχεία.
    • Σε προμήθεια σφραγισμένων ηχητικών εγγραφών ή σφραγισμένων εγγραφών βίντεο ή σφραγισμένου λογισμικού για υπολογιστές, που αποσφραγίστηκαν μετά την παράδοση.
    • Εάν ο καταναλωτής έχει ζητήσει ειδικά επίσκεψη από τον προμηθευτή με σκοπό να πραγματοποιήσει επείγουσες επιδιορθώσεις ή την εκτέλεση εργασιών συντήρησης. Εάν, στην περίπτωση τέτοιας επίσκεψης, ο προμηθευτής παράσχει υπηρεσίες επιπλέον εκείνων που ζητήθηκαν συγκεκριμένα από τον καταναλωτή ή αγαθά πέρα από τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιήθηκαν υποχρεωτικά κατά την εκτέλεση εργασιών συντήρησης ή κατά τις επιδιορθώσεις, το δικαίωμα υπαναχώρησης εφαρμόζεται στις εν λόγω πρόσθετες υπηρεσίες ή αγαθά.
Your Email(*)
Message